Aktiviti Terkini:๐‹๐€๐–๐€๐“๐€๐ ๐๐„๐‹๐€๐‰๐€๐‘ ๐’๐”๐๐‰๐„๐Š ๐“๐Ž๐”๐‘๐ˆ๐’๐Œ ๐…๐ˆ๐„๐‹๐ƒ๐–๐Ž๐‘๐Š (๐„๐…๐ ๐Ÿ‘๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ‘) ๐”๐๐ˆ๐•๐„๐‘๐’๐ˆ๐“๐ˆ ๐Š๐”๐€๐‹๐€ ๐‹๐”๐Œ๐๐”๐‘ (๐”๐๐ˆ๐Š๐‹) ๐Š๐„ ๐‘๐”๐Œ๐€๐‡ ๐–๐€๐‘๐ˆ๐’๐€๐, ๐Š๐€๐Œ๐๐Ž๐๐† ๐๐‡๐€๐‘๐”

Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) telah menerima lawatan dan taklimat dari kelas Tourism Fieldwork (AFB 30203) berkaitan panduan kerja lapangan yang dilakukan sewaktu lawatan ke lapangan.
Sesi taklimat tersebut telah disampaikan oleh Puan Nurli Darni binti Musleh, Ketua Penolong Pengarah (Perancang Bandar Dan Desa) berkenaan teknik kerja lapangan kepada pelajar dari tahun akhir yang menduduki program Sarjana Muda Perancangan dan Pembangunan Pelancongan. Sesi taklimat ini telah diadakan di salah satu rumah warisan iaitu Rumah Biru Kampong Bharu, Jalan Salleh, Kampong Bharu.
Semoga perkongsian ilmu ini dapat membantu kajian pelajar-pelajar serta dapat menambahkan ilmu pengetahuan dalam pembelajaran. Pihak PKB juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pemilik Rumah Biru kerana menerima lawatan dari pihak kami.